March 12, 2014

cacat terlihat bila tirai dilabuhkan

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah

hanya kepadaMu ku panjatkan nikmat syukur yang tak terhingga ini .


dah hampir 2 minggu program ifest'14 tutup tirai . kemuncak dengan konsert amal . congrats una and the gang . perasaan bilaa officially tamat konsert tu macam unexpected and kind a suprised jugak . well benda besar alah ni macam dah lama gilaa plan and i can see all the troubles u and ur team go through . seriously its quite tough . layak dapat ucapan tahniah besar sekali dengan ala-ala kalung bunga india gitu (Y)

throwback - the moment kita breakfast sama-sama kat kasim sungai besar . non stop ko hambur and expression muka yang macam down gila nak mati . ala-ala macam nak pasrah abes dah siap order roti telur banjir yang biasanya kompem abes licin tapi macam tak berusik je pagi tu . 

and now u proved it . niceee :)

masuk cerita program bicara cakna yang sangat mencabar emosi dan jiwa aku . takleh lawan lah part konsert tapi masalah utama adalah pihak atasan kurang keterbukaan . annoyed !

masalah demi masalah demi masalah datang kunjung tiba macam takde pengakhirannya . seakan-akan awan mendung dah mula menyelubungi cerita aku . bila tarikh semakin hampir, bunyi guruh berdentum dan kilat sabung menyabung mula berteriak . adakah petanda hujan ribut bakal menggoyah cerita aku kali ini . sebelum sempat apa-apa hujan air mata dah jatuh dulu . doa ayat cinta dah ku lontarkan dulu dalam esak menuntut kemudahan urusan dari Sang Pencipta yang maha agung .

tatkala guruh kembali menyepi dan awan mendung mula pergi, hujan rintik seakan jatuh membasahi bumi . masalah itu takkan pernah berhenti even tinggal lagi a few hours before the program started .
di waktu itu, hujan air mata orang lain mula menginjak masuk dalam cerita aku . emosi berbaur amarah yang tak tahu mencari titik kawal mula untuk menguasai cerita perit aku.

perkara paling penting dalam keadaan itu, dongak langit dan tunduk menghadap bumi . kembali lagi kepada Nya . usaha itu hanya menjadi sia-sia bila mana tawakal dicampak ke hujung dunia . aku mengucap syukur . rahmat Mu hadir membantu hambamu yang lemah tanpa banyak bicara .

subhanallah .

masalah panel - masalah isu mahasiswa - masalah atasan universiti - masalah isu sensitiviti universiti "politik mahasiswa" - masalah dewan - masalah crowd

alhamdulillah

ujian hamparan Mu sungguh besar sehingga satu tahap

     Pengarah hampir mengikrar kalah mengucap pasrah

rilek cool down inche pengarah . pengarah terluah bicara dek lelah menghadap kemsis sedia ada .

malam 27 Februari 2014 membuka satu ruang dimensi baru mahasiswa bebas mengulas memahami isu hangat isu AUKU isu kemahasiswaan isu keterlibatan politik dalam kalangan mahasiswa .

Photo: [ BICARA MAHASISWA CAKNA ]

Ayuh mahasiswa seluruh Malaysia kita turun ke USIM!! Kita hangatkan Bicara Mahasiswa Cakna.

Tajuk--> Suara Mahasiswa : Siapa yang Mendengar?
Menampilkan Hasbie Muda (penganalisis politik), Idzuafi Hadi Kamilan (Pegawai Penyelidik Parlimen) dan moderator saudara Ikhwan Roselli (pendebat USIM).

Tarikh --> 27 Februari 2014
Tempat --> Dewan Kuliah Pusat 4
Hari --> Khamis 
Masa --> 8.00 pm

Antara isu yang bakal dikupas oleh ahli panel :
- Akta Universiti Kolej Universiti (AUKU)
- Peranan mahasiswa dalam menentukan halatuju negara
- Medium yang sesuai bagi mahasiswa menyampaikan pandangan mereka 

LIKE | COMMENT | SHARE
#IFEST2014
#MEDIASEKREFAST

"Legacy of Golden Age"

alhamdulillah program ruang ilmu ini memang tak mampu menandingi crowd yang dibawa oleh isu cinta remaja ilahi acah-acah saya milik dia tapi crowd yang hadir menjadi satu bukti jelas mahasiswa inilah yang cakna dengan isu-isu sebegini . mengejar kualiti jauh lebih baik dari mengejar kuantiti . tapi naaaahh kuantiti kadangkala membuktikan kualiti kann? ngeee :)

tahniah buat seluruh team ifest'14 dan special thanks to team bicara mahasiswa cakna :)

*juga buat cik nabilah azmi nun jauh di mesir .  a great fat thanks to you for the amazing poster :)

------------------------------------------------------------------------------------------

ending program malam tu hati tak berhenti mengucap syukur tapi sekelumit terkilann yang dalam itu turut ada di hujung tepi kecil hati aku .

we are supporting each other babe . pleasee be there for me as well as i am always be there for you .


*saya rindu nak hambur cerita masalah dengan shakirah :)



Tatkala kita mulai memikir keindahan tirai yang kemas tersangkut di atas padahal cacat tersembunyi kan terlihat jelas pabila ditarik dilabuhkan . 

Adakah tirai yang sama masih kekal menjadi pesona ?

#PrayForMH370