November 30, 2012

...aku lah

aku demam . rasenye macam lah . kebelakangan ni antibodi lemah sgt lah . asyik nak demam je . penat lah .

RINDU MAK . sangat sangat . nak balik .

banyak perkara dah berlaku sepanjang hampir 3/4 sem 1 ni . ak masih tak kenal everyone dlm kuliah aku . 76 orang je kot . tapi semua kenal aku kot . hahaha #belagak .

malas nak cerita lah kejadian2 lepas . nnt ak citer kalau rajin . sukati aku lah blog aku .

#mainpoint

AKU WANITA . matangnyee haja . hehe :p

aku perempuan .

September 24, 2012

new pet

assalamualaikum ...

aku rindu lah dekat belog . konon lah padahal berabuk pemalas nak update ye jaa ..

senyum :) heeeeeee

kenapa tjuk entry aku kali ni new pet???????

kenapaaa yaa?? hahaha kalau korang baca guna nada mcm ak bunyikan sangat menarik .

haha naseblah belog ni kena baca bukan kena dengar .

berbalik pada tajuk entry kali ni adalah kerana aku memang ada new pet .

woww ajahebat bole bela pet dekat dlm kolej . haha

memang aja penipu tapi aja lah bukan aku.

aku ada binatang nama bulu-bulu

 
NAMA : BULU BULU
UMUR : 1 HARI
TEMPAT LAHIR : i-City SHAH ALAM
TEMPAT TIDUR : SEBELAH AKU :)

 TING TING TING menarik kan new pet aku .
( japp , asal ada ting ting atas tu??? arghhhh pengaruh SHAK ! )

okehh , bai assalamualaikum .

*next time aku update lagi ye kalau rajin

inshaallah next aku story aku masuk degree . well aku kan dah besar




August 4, 2012

kena marah lagi

assalamualaikum .

sedih kan bila kena marah , sedih sangat . rasa diri ni jahat tak berguna lagi .

apa rasa dan respon kita kalau kena marah ?

kalau aku .... hmmmmmmm .... ak blur , maksud aku muka ak blur .

dalam hati menangis , dalam otak memikir tindakan yang buat orang marah kat ak .

ak tak suka kena marah , ak jadi takut . takut diri ni nampak jahat di mata mereka yang marah kat ak . serius ak takut jadi jahat .

sampai sekkarang ak fikir , ak ni jahat sangat ke?? ak ni nakal sangat ke??

aku tak kesah kalau orang bencikan , tapi kalau diorang bencikan aku sbb ak jahat ak kesah .

ak taknak jadi jahat , nakal sikit2 takpelah kan , barulah LIFE ~ hehehe

tapi beliau kata aku ni banyak cakap kosong merepek membangga diri berlebih-lebihan .

ak main2 je , ak bukan serius . ak selalu kata ak cantik tapi percayalah kecantikan tu bukan ak yang hakimi jadi kalau ak jadi hakim mestilah ak kata ak cantik , lagipon ak ni kurang keyakinan diri , apa salahnya ak naikkn sikit confident level ak dgn puji diri sendiri kan . hahhaha

hmmmmmmmm nmpaknyee ak kena diam , tak elok banyak cakap .

biarlah orang kenal aku sebagai pendiam . mungkin lebih baik kan .

( hati tengah terasa kecewa menangis mmglah ayat ak camni ) hihihi

ak dah tak boleh main lagi , ak kan dah besaar . sedihnyeeee

June 26, 2012

dua semester aku harung .

assalamualaikum .

aku nak buat entry psl dua semester yg hebat di usim ~

sape nk bace , silakan


ya ALLAH , asal susah sgt nk tulis ni . arghhh mlsnyeee . haha

kesiannyee belog ak ni . HAJAR !!! tulis lahhh .

* jap , carik semangat *


01 june 2011
- aku daftar msuk USIM

officially saya jadi tamhidian usim , yeah saya suke walaupun mulenye mcm klaka sbb ramai tak tau kewujudan usim , yeah . ianya masih baru kawan2 . baru lah jugak ye

suprisingly , aku dpt serumah dgn yanie . seriously , mmg ak xbole nak pisah ngn yanie ke haa??
well , ak sekola sme ngn yanie sejak tadika , sejak umur 6 tahun !

we have been together for a very loooooongg time beb .

- saya suka je .'

dan juga housemate yg gorgeous ! syirahdebab , anis , add , alia , sya *yg hebat gi blaja kt egypt*

06 june 2011
- first day saya masuk lecture . well , for the very first time aku tak smbut birthday kat umah.
tapi , rumate saya yg cantikk tu dah wish saya kat lecture hall . hihihihi sukaaa laa

takdir menentukan sekali lagi aku dpt satu kelas dgn yanie , lecture dan tutorial .

TAKDIR . TAKDIR . TAKDIR . aku sukaa laa

aku masuk kelas * kuliah sc tech 2 * tutorial sc tech 8

btw aku course TAMHIDI SCIENCE AND TECHNOLOGY .

secara tiba2 dan tidak disangka - aku jadi assistant class
saya okey . no problem . sgt best . saya sukaaa lg

rasanye semester satu ni , aku byk main lahh , tah lah mcm ngade2 mls nak blaja . uissshh TERUK kan . mmg pon . that's why laahh result pon setakat cukup buat aku senyum seadanye , tak bole senyum sampai telinga mcm ......

* tetibe ak lupe kenangan sem1 . dah laaa kan

masuk SEM2 . lupe tarikh laa

rase mcm oke je sem2 ni . lps dah dpt result sem 1 , bru la sedar kan yg aku ni tak lah genius mne , hahha . hakikat okeh

so , dah sedar blaja lah betul2 .

the thing is , sem2 aku rapat dgn ily , bidd and of course lahh yanie . haddooii asek ngn yanie jee . hahaha

yanie , aku syg ko tw . bile ko tkde rse mcm ak hilang npon , well ak kn slalu pnjm npon ko . hhehehe *jgn mara :p

yeahh , suka laa rapat dgn mereka . seronok , baru dpt menikmati life di USIM yg havoc nih .
mesti lah , enjoy tw mkn kocok di kafe FSU ptg2 pastu dpt bas balik kolej plg last .

saya menikmati saat itu !

blaja dan blaja di sem2 sgt menyeronokkan lah kan . english class is the best !

miss afzan ! i'm enjoying every second in ur class ~

dan , ketika sem2 ni lah ak baru discover bahawa ak sememangnye sgt minat dgn subjek kimia .
serius ak jatuh cinta dgn kimia , ak pon tak tahu bila dan bagaimana . suka sgt ! teramat !

mcm2 perkara terjadi di sem2 ni , pahit manis kelat tawar masin masam . semua cukup !

ziarah rumah lecturer , travelog kts2 yg gorgeous ! , dinner tamhidi yg havoc and everything .

seriously , i'm enjoying that moment .

finally , final exam . alhamdulillah :)

........gamba2 ni bole citerr agaknye ~


tutor 8 gorgeous !


kts 2 havoc !

baraan raye umah ily yg havoc gile nih . haha


the awesome 4 ! yeah

simpang5 di USIM ~


monitor and asisstant class okeh .

with miss afzan ~

yeaaa .. sf family di USIM ~



the end .. akhirnyee dpt ak siapkan entry ni . tahniah haja !

haja , anda terbukti hebat ! :)

June 2, 2012

saya ada notebook baru !

salam ,

mak belikan aku netbook baru . hahha . saya suka .

lawa , gorgeous !

toshiba NB520 . i like ~

tu je . babai ~

May 2, 2012

kejap ehh ..

hailah ak dah duduk umah dah dekat 4 hari .

idea nak hupdate xde nk datang pun . malas lg adalah . kan . kan . kan .

byk sgt cerita ak nk cerita kat sini . terlaaaalluuuu banyak weh .

ehh malas lah . nanti lain kali . tggu mood datang .

btw super spontan pergh !! tak tahan . serius asyik gelak mcm org gila ! . ahaha

sengal la program mcm tuh .

rekod pertama saya "haja" utk holiday kali ni adalah -----

saya tengok bola semalam - man city vs man u -

saya tengok sorang2 tanpa sesiapa paksa . seriously ! tak tipu ! abg xde pun

mungkin sbb astro tgh bg free tgk mne2 channel . haha . hebat tak ?

mlm ni saya nak tgk lg lahh . sape lwn ehh ?? nnt jap lg saya usha ~

babai ~ :)


p/s serius saya janji nanti saya update !

February 5, 2012

dream car ~


ak ad satu impian..sbna'y ak ad byk impian..byk sgt 3hr 3mlm pon blum tentu cukup utk ak cter sume impian ak..tp impian ak yg xlah nak agung sgt kn adlh utk memiliki sebuah kete volkswagen beetle..bkn old school pnye design ehh..ni yg modern design pnye ooke !





volkswagen new beetle

these 3 colors ni antre fav color ak lah..make sure org nmpk my car !! pergh sgt masyuk dan gorgeous kan !

tp yellow car lah sgt gorgeous dan mengancam kan..kan..kan !!!

tp ble ak pikir2 byk kali..byk2 kali kan..kete ni sgt gojes lah..dan..kete yg gojes sgt gojes lah jugak hrge'y..

  • Volkswagen New Beetle 1.6 - RM139,888
  • Volkswagen New Beetle 2.0 - RM156,888

oke..ni lah hrge'y..masyuk weh..gorgeous gler kot..hrge myvi pon around 40-60 ribu tw..advance sgt x ak nih..haha berangan ja berangan lg ja...

so, that my plan A...i've plan B..if and only if i am not affordable to buy that gorgeous car !!! haaaa!!!

my plan B - naza picanto...local car je ..korg penah dga x kete ni?

Align Center


wahh ni pon gorgeous jugak ! dan harge'y standard lah kan..hahaha gaya mcm ak da keje pastu tga survey2 nak beli kete ap kn..haha haja sgguh xbole bla kan skrg !

  • Naza Picanto LS - RM44,500
  • Naza Picanto EX - RM46,800

so? hrge'y half drpd new beetle td beb..sgguh xbole nak disangkal lagi kan..

menarik kan kete ni...baik ckp menarik!!! sbb ak kte menarik !

btw, info tmbhn kat my uni kan..ad cume a few yg pki new beetle tu..ble ak kte a few tu means only 1 or two je ehh..hahahaha slh sorg yg pki new beetle yg gorgeous tu adlh dekan FST..dekan fst beb..dekan fst..dekan fst..hahaha!! dasaaat tak..tp kan ad sebuah lg new beetle yg ak jmpe..yg ni ad sticker student..huihh kompem ak nak crik pemilik'y! tp ak jumpe kete tu skali je..demi nak tgk kete tu ak tertggl bas tw ptg tu..hahaha haja..haja..berangan lg

*******************************************************************************************

ak rse pelik tetibe sbna'y..tw nape? sbb almost 4months ak x update blog ni..nak kate berhabuk da thp bersawang dah...and suddenly i am updating new entry !! that's hot oke! haha sukahati saya lah nak katakan ianya hot wlupon tak la hot sgt tp bole la kan..hahaha saya gelak lagi !

saya suka gelak jadi sukahati saya lah nak gelak kan !

saya gelak ada byk sebab tw ! sbb utama sbb saya gembira lah kan !

-saya gembira sbb saya cuti seminggu (midterm break)
-saya gembira sbb saya bru dpt lesen P saya (sbb utama tjuk entry kali ni) hahaha

saya nak gelak lagi..hahahaha (tym tgh tulis ni seriusly saya tgh gelak tw) saya xtipu cume mgkin bunyi'y agak sopan dan cute..ehhh klu gelak terbahak2 tgh update blog kompem my mum kte saya dah sewel !

oke that's all for now..inshaallah saya akan catch up dgn cter2 saya yg lps..haha sukahati saya lah kan klu org taknak bce pon..yg penting saya suka baca tulisan saya ! haha stop it amir ! ehh amir..oke ter 'imitate' dialog org..



latest pic of me lah..maybe~