May 31, 2011

i am leaving ~

5 bulan ak dok lepak kat umah...seronok !

now..ak smbung blaja..msuk U.blaja balik setelah 5bulan rehatkan otak
takut otak dah xtw nak keje lg je..hahaaha

ak msuk dftar lusa...brg sume dah siap 80% pack...lg 20% tuh jap lg la kot

mcm2 feel ak rse..sdeyh,takut,excited,semangat,malas

ahh byk sgguh la perasaan ak...xleh nak describe dah

ak rse sdeh sbb nak tgglkn umah
ak rse takut sbb kne menghadapi dunia baru-msuk U
ak rse excited sbb msuk U menandakan ak da besar..haha
ak rse semangat sbb ramai kwn ak pon msuk usim gak..no worries
ak rse malas sbb nak kne siapkan pack barang

hehehe...kesimpulan'y maybe blog nih akn sunyi tnpa entry bru~


dan mr.right ak akan ak tgglkn keseorangan kat dlm blik ak ~
sian beliau ~

nilah brg2 ak yg dah siap ak pack semalam..sgguh2 tw ak pack brg




tggl beli baldi ngn gayung je..and settle !


shak dah msuk uia ahad td..hope she okey ~

daaa..aja yg sgt hebat stop here !

May 23, 2011

belum ready...kejap lg

kejap lg lahh..tak nak lahh..tak pyh la pakse2..tak suke laa
hee benci ahh cmni !!

mggu dpn da nk msuk usim tp satu hapak pon ak xprepare..borang lgsung satu pon ak xisi
ehh satu pon blom print..haha akaun bank pon blom buat apatah lg medical check up..
ishh mmg haja btol lah ak nih..

mslh'y cne ak nak wat..duit tabung haji xkuar lg pastu mak ngn ayah very bz lahh
nak msukkn duit akk ak lg..ishh ilek je haja

alamak, bju ungu xbeli lg..dah la kne tempah nak buat mini jubah..comel btol lah ak nih nak gelabah2 cenggini...

tapi korg nak tw yg haja ni gua mmg ckp dye mmg gler hebat ahh !!

nk tw asal gua ckp haja sgt hebat ?? dlm mse sehari sume nih settle ~

settle cmtu je tw ~ phewwww ilek jee

cehh da penat glabah pastu plan hari first mmg hancuss stu bnde dlm plan pon xjadi
very tough day lah hari tu..xpsl2 mnde xde dlm list pon kne buat..mmg haja kne dugaan dulu ahh...tup3x elok je air mata mengalir ~ HARU pnye haja

2nd day niat klu bole sume settle lahh hari tuh ~
alhamdulillah sume selesai ....

medical check up - DONE !
bukak acc - DONE !
byr yuran - DONE !
isi borang - DONE !
beli bju ungu - DONE !

WAHHHH ! haja mmg sangat gorgeous lahh tp byk2 thanx kat yanie yg dgn baek hati'y tmnkn ak buat medical check up ngn beli bag bru ~ hehe

tym nak wat medical check up mmg hati dupdapdupdap ahh..bkn sbb ap tw well ~
ini haja laa yg mmg xsuke bau ubat n hosptal n ak ad rse cuak ckit..ehh byk jugak lah ble doc nak check ak..even hnye nak wat check up bese dan ak mmg xde pape pnyakit yg kronik or isap dadh ke apa..mmg xde tp lurah alam terjadi kt ak yg mg ak rse xsuke dan xsenang klu doc nak check ak..hahahaha (perasaan takut ~)

jgn lahh ak dpt suami doc..kang tiap2 hari ak takot..hahaha!

yg blom settle skrg nih cume -

-pengesahan borang
-beli brg2 ostel
-packing

dan ak bole relax ~~ ak shopping brg2 esok"rabu" lps jumpe akk ak kat KLIA

akk ak yg tgh perut buncit tu balik m'sia esok..tym ak tgh tulis ni dye tgh dok tdo dlm flight laa kot...ktorg just jumpe dye ngn abg ipar ak sekejap je kat KLIA pastu dye gerak balik umah mak mertua dye..well org dah kawen kne ikut suami en

ikut plan lps tuh ktorg nak g beli brg ~

yehhhh ! da lme x shopping mcm nak balik ostel !! sonok lahh ~

May 21, 2011

kesabaran ada batas'y !



kadang2 perasaan sabar itu ad dlm diri ak...boleh kte ak nih seorg yg sgt penyabar lah sbnr'y..hehehe agk laa jugak

nape tetibe ak nak story psl sabar dan kesabrn nih???ak td bengang ngn seseorg tapi ak sabar je...haa jgn sape2 nak trase lak..yg ak bengang ni tgh tdo sblh ak..boleh dye marah ak sbb ak pusingkn kipas..heee kuajja btol..ingt kipas nih mak belikn utk dye sorg je k..

ha'allah der..share laa..kedeng !

pastu marah2 ak pusingkn yg ko nak statik je hala kat ko sorang..heee bengang !..nak kipas g tmpt laen..ha'alah rse cam nak sepak je tapi haja kan sabar..dah tmpt nih je ad internet..klu umah kte wireless xpe laa der..ni gne modem !

panas btol ! bkn takat hati je tapi bdn skali sbb xberkipas..tapi ak diam jee
malas nak balas blk kang xpsl2 gado pulak..ak en penyabar org'y..hahhaa

xpelah org ngntok mmg marah xtentu psl..ehhh ak ngntok OKe je

ahh lantak dye lahh..marah cne pon abg ak jugak ! haha

ehh tapi en mse ak skola rndh dulu , ak slalu gler gaduh ngn abg ak sorg nih..
gaduh psl berebut remote tv lahh mknn lahh nak kipas lahh..mcm2 lah bnde2 remeh temeh

tapi skali gaduh bukan takat mulut je bising tw..dgn abg ak yg sorg nih ktorg extreme ckit conth klu gaduh psl remote tv kompem in the end remote tu patah 2 ke xpon berkecai kne cmpk pastu ak nangis..hahaha dye lak kne marah ngn mak ak ! best dlm sdeh..haha

skrg nih dah oke la jugak sbb ble dah bsr nih ak byk mengalah..ak mls nak gaduh lme2
penat !

ak mmg xsuke ble brlaku pergaduhan tw..nnt ak rse penat sbb kne menyimpan perasaan marah dan dendam..korg pernah rse en??

sejak dye msuk U nih..kitorg dah get along together lahh tapi kadang2 tu gaduh..alaa bese laa adik beradik..gaduh tu rencah kehidupan ~

abg ak sorg nih mmg cukup benci ambik gmbar..ni antre gmbr curik lahh
hehe tym kecik dye nih plg comel skali dah besar..laa bese je
hahahaa

May 20, 2011

my decision..finally~






"bumi ALLAH itu luas...dimana sahaja ada ilmunya"

kalau nak diikutkan hati ak mmg sngat sedih..hyper sedih tapi setiap yang berlaku itu pasti ad hikmah disebalik'y..dlm 2mnggu lps ak dah dpt surat twran ke USIM ~

dan ak menanti keputusan ipg-maktab...entahlah sbnr'y b4 nih ak xdelah minat sgt nak jd cikgu tapi setelah ak dgr cter2 mak ak pastu bce buku jutawan akhirat..perasaan nak jd cikgu tu muncul dan melonjak2..eccehh !

bg aku usim is great but maktab lg better..haha

haaaaaaaaa...semalam result maktab keluar - aku xdpt ~

mmg sedih tapi yelah nak buat mcm mne...thanx kpd kwn ak yg baek pnye bg nasihat yg menyedapkan hati..hahaha

so,skrg ak knelah prepare utk pegi usim..huhu selama ni buat bodoh je ngn surat twrn tu..tgk skali lalu..skali hambek kau mlm td ak study tuh cmne nak isi borang..agak mentel lahh sbnry kaler pen pon kne sme..haha


cantek'y ~

geng2 ak pon da nak msuk u...bella ngn mune dah msuk intec rabu td
put3 da selamat kat uniKL kedah..nun jauh disana~
bdk2 uitm nak dftar esok...fath,ema,jijah,syu',ana,umek,akmal ahh ramai lahh yg msuk uitm
diorg2 yg msuk matrix msuk hari isnin nih...ckin,jenot,fahim,aswa ahh ramai sgguh
yg msuk maktab plg lmbt 20 jun..fany yg bakal jd cikgu pra..haha comel sgguh
dan mereka yg stu geng dgn aku msuk usim 1 jun...amna,nizam,zakwan,seha,una,syera dan ramai jugak..mari kte wat perkampungan kat situ..haha



shakirah nak msuk uia - 29hb nih

"GOOD LUCK TO ALL MY FRIENDS..LUV U ALL"

May 19, 2011

hobi baru ~

hahaha

ak mmg da berzaman x update en..senang cter

AKU MALAS !

well ak skrang ad hobi baru.haha

wlupon ak jarang update tapi blog aak sentiasa bertukar wajah !

hhihihi...hobi aku yg bru adlh tukar template 2hari skali

haha dahsyat !

tu je nk bgtw lgpon nak cter psl upu or ap2 yg smbung blaja nanti lah dulu

ak xde smgt sgt laa coz ak xtw lg..

k daa~

May 2, 2011

aku menangis lagi...


memang dah sgt lama dan berzaman ak xbuat entry kat blog nih..

dah mcm2 hal terjadi kat ak..biar ak je tw..hahaa

well dari hal ak amek lesen sampai lah hal ak gi temuduga cikgu..~

wondering nk tw k?? alaahh bkn penting mne pon ak nak cter kat sini

ehh tapi bukan k ni diary ak??? ahh persetankan itu sume !

sedap en kosakata ak gne..

berbalik kpd tjuk entry ak hari - AKU MENANGIS LAGI-

klu kwn2 ak kompem dah tw dan kenal akan HAJA

yg mmg susah dan xmudah nak menangis - apatah lg psl kawan

even ak syg kawan thp babun pon gila ahh..still susah ak nk tnjuk gne air mata

ak pon xtw ~

antara perkara yg buat ak mudah dan sangat mudah nak nangis adalah

1- mak/ayah marah (sensitif ckit ni bab2 parent)
2- someone i really3x loved dah xde ~
3- tgk movie sdeyh nak mampos - bce buku sgt sdeh
4- tetibe terpikir sesuatu yg menyedihkan

bab 1 ke 3 mmg btol bole terima dek akal tp yg bab 4 tu ak pon rse cam xleh nak caya

tapi tulah hakikat tntg diri ak !

entah nape ak nak pulak story mnde ni kat cni

sbnr'y ak pon xtw yg ak jnis cmni sampailah stu ketika

~~mlm yg hening..ak bru lps solat isya' mseh bertelekung dan berteleku ats sejadah
mule'y rse mls nak bukak telekung - btw ak ni slalu jugak la solat isya' around 2 3 pg
tetibe ak boleh terpikir akan KEMATIAN !

tym tuh flashback stiap perkara2 yg ak dah buat..pulak tu bru lps kne marah ngn mak siang tu
tetibe air mata ak meleleh..entah laa perasaan ap yg ad dlm hati ak tym tuh
memang galak gler ahh ak nangis..ak doa ~ solat

rse insaf kot tym tuh..terpikir2 terbayang2 agak2 klu td tgah on9 tetibe ALLAH tarik nyawa cmne..dah laa xsolat isya' lg

terbayang cmne klu tetibe mak ngn ayah dah xde...ahh air mata lg galak mengalir
td dah la mak marah ~ nangis lg

adik ?? slalu buli adik sampai adik nangis pastu buat bodo je..cmne klu adik dah xde..haaaaaaaaaa - mengalir lg

basah telekung ! kesat air mata - sujud !

dosaku ??? byk mne ?? pahala aku cukup x nak bwk ak msuk syurga ??

terpikir x sume ni ??? ak muda lg bru nak msuk 18

insaff seketika ~

**************dan mlm tu ak tdo dgn air mata

ak pon blur smpai hari ni - knpe mlm tu ak boleh nangis sampai mta bengkak

petunjuk ALLAH xkenal masa dan ketika - hadir bila ia tiba

the man who decided to change on the 12th hours dies on the 11th

quote ni ak ambik dr latest novel hlovate - contengan jalanan

make me think and think - through and through - finally understand ~

ak mmg jahat mne yg bergaul dgn entah hapa2 tp ak xlah sebaik mana yg sentiasa solat on time dan sebagainya...aurat xterjaga mana tp HAJA kne lahh berubah

ak mmg mudah dan sgt mudah utk terikut2 dgn org lain

aurat haja..anda wanita ~ (cam sgt besar pulak)