April 19, 2011

haja pemalas !


haaaa rse mls nak mampos !
tu r smpai tahap malas da nak mampos...hahhaa

sbnr'y esok ad test komputer utk lesen kete tp...tw je r ak
dah nme'y haja mmg pemalas ckit..cehh byk sbnr'y

hahaa..dlm 500 soalan ak bru jawab 180..haaa !!
cne nih???

kwn ak kte jgn nak main2 ble amek test cmni...klu gagal kne ulang balik
nak ulang kne byr lg..membazir !

kwn ak kte lg "haja, jgn mmbazir duit mak ayah ko bg nak amek lesen nih"
buat skali je xpyh nak ulang2..buat btol2..cuba jwb soalan2 tu dlu
insyaallah esok senang

haaa tapinye..ak da rse mls..
ingt lps ni nk tg youtube - tgk jozan buat lawak best ckit
hahhaa..hisyhh ap la ak nih


haa....cne nih
isyhh haja nih..da lar ak nk dgr lgu misha omar
hahha best3x

oke ..fullstop here..daaa(",)

April 18, 2011

pizza !! akhir'y dpt jua



wahhh impian sejak kecik akhir'y tercapai...hhaha
pizza yg ak idamkn akhir'y dapt jua...~

hmmm nak jd cter laa..stu hari ni ak tgk iklan pizza
meleleh air liur ak nak mkn pizza yg dlm iklan tu..maka
ak pon memujuk mak ak dgn penuh kasih dan syg'y agar bwk ak g mkn pizza

huihh penat jugak tw nak pujuk my mama ni...tapi
akhir'y ayah ak kate oke ! ayah ak nak belanja
well ayah ak kte ni hadiah la ni spm bgus..hehhee

perghh mmg sronok xterkata laa gamak'y !!!
tp mak ak pulak bg syarat..kne tggu adik ak kat sbpi tu balik..alaaa
seminggu laa ak termimpi2 mkn pizza dlm tdo..sian en ak ni

dan jumaat td adik ak pon blk...yeehaa!!

dan ptg sabtu ktorg pegi pizza hut kat kuala selangor..yuhuuu!!!

ak pon smgt laa mengorder pizza yg bru tu siap ngn extra cheese lg tw ~

saat getir menuggu pizza yg xsampai2..lmbt3x

hehhe..pizza'y sume dah msuk perut

emmm sedap sehingga nak lagi..hahaha
yg byk mkn adik ak laa yg laki ni..xcited btol pdahal ayah blnje utk ak
mkn je..abeskan plak tu

perghh mmg sedaapp~

emm..harga sebuah kekenyangan ~

...emm dah dpt mkn pizza..kami pon balik

ayah pecut !

ayah bwk mmg pecut sbb mlm tu turn ayah azan maghrib..hehehe
demi anakmu ini ayah xsempat nak azan....sorry ayah ~ hihi

oke..fullstop here..daa(",)

April 15, 2011

jubah...parti liar...ak merepek jap ~

kamilah pencetus kegemilangan mse hadapan..haha!!!
mood ; dgr lgu teringin by shima

da lme rsse'y xmencret pape kat cni...cehh ak mmg slalu cmtu
tggl je blog tu b'zmn ble ah sdr bru terhegeh2 nak wat entry..hahhaa..bese la
that's haja ~

bia ak story kat korg ea ap dah b'laku kat ak smenjak 2mnjak nih...lnx korg laa nk bce k xnk..
akhir'y impian ak nak pki jubah idaman tercapai..hehehe seronok
jubah tu bkn sbrg jubah tw..bkn'y jubah dr mesir k hapa
tp jubah tu jubah konvo spm ~ hehehe
tu jubah skolah...di pakai oleh pelajar cemerlang spm dan stpm ~



ni r geng kami semeja prep since form4



wahahha..ak ni pelajar cemerlang la...bgge gler tp jap je~
ak jugak rse gembira sbb dpt kalahkan keputusan spm abg ak...hehhe
abg ak dpt 7A drpd 13A tp xde C la mcm ak..hehhe
tp A ak lg byk jugak..hahah ak menang !! dpt ipod nano (doa la moga2 dpt)

next story ak lak psl parti liar...ak da join parti liar..liar sgguh ak nih
hahhaaa...ak mmg teringin sehh buat parti liar dan akhir'y terjadi jugak...

sbnr'y xde la liar mne..paling liar pon bju ak koyak sbb panjat pagar umah biela...hihi
takat wat bbq...men jutaria mr.bean...bising2 plus memekak...tgk cter dvd smpi tgah mlm
hahaha...bole thn la liar'y

tp an dah bdk skola agama....liar mmg liar laaa
dah gelak2 tu bole kmbali.."weyh, bce doa dlu bru berkat ckit" - ttp bdk skola agama
ak mmg bgge laa..wlupon da terleka tp ad yg mengingatkan
wlupon doa pon ad yg gelak..hehehee

lps je abes parti liar ni sbnr'y cik Dah (my makcik) nak suro ak kje ngn dye kay kantin
emmmmm..sbnr'y ak nak je siap dah pack brg dah...tggl tggu cik Dah amek je
tp xjd sbb ntah knape laa nenek ak kte kat cik Dah..ak pegi kursus
pdhal ak xg mane pon..sbb tu cik Dah xamek ak
maka ak pon dah tawar hati pdhal cik Dah kte g je amek bas nnt dye amek kat sne

ak mls ~ lgpon ak dah dftar nak amek lsen kete..ak g kursus kpp ahad ni
wahh ni lg stu prkara yg menterujakan (btol k word ni??) ak..hahaha!

iklan ~ ak g kedai utoh jap beli roti ngn air dutch lady td te'jumpe ngn halim dm
dye dah xkeje dm skrg..dye kje kat kedai utoh...bgus2 halim..hahha

oke..smbung balik ~
ak dapat g interview utk maktab...TAHNIAH kpd saya !
course - ppc kimia...ppc stand for program pengajian cemerlang (klu lps antar g oversea)
wahhh klu berjaya nnt ak jd cikgu kimia...
wlupon ni bkn kerjaya impian ak tp rse terpggil utk mnjd seorg guru
hehehe..ak rse nak laa jd cikgu..so, korg2 doakn laa supaya ak dipermudahkan smse interview

mak ak mmg sgt seronok dan suro ak buat btol2 utk interview tu..hehe
mak ak an cikgu so, rse sronok la ble ank'y pon nk jd cikgu
oke mak..nnt haja buat btol2 !!
cehh beria sgguh..lme ag interview'y..28april2011

haaa !! ni lg stu nk cter..
skrg nih mak ak mcm da spying(ad x word ni??) ak...
mcm mengintip ak ble ak on9..ye r ak chat ngn sape...ak buat ap..tgk video ap
ak pon mcm takut2 je..hehhee pdhal ak manade buat bnde xbaek tw
bese la aktiviti ak ble on9 ni..klu x fb msti youtube xpon blog ni haaa

nta2 mak ak dah jumpe blog ni..hahhaa abes la ak~
ehh ad x ak wat entry bkn2..xde rse'y entry ak sume elok2 baek2 sopan2
so, ilek la haja !

kpd yg bce entry ni smpai abes...thanx sbb bce ak merepek

oke..fullstop here..daa(",)

April 6, 2011

tentang fobia

ak slalu dgr org ad fobia..
fobia terhadap pelbagai perkara...gelap,tinggi,etc

dan baru2 ni ak tgk cter korea..."secret garden"
drama ni menarik la bg ak...sbb ap??
hero'y ad fobia terhadap ruang yg sempit....ble dye ad katruang smpit dye akn rse berpeluh2, xselesa,mual,nak muntah,pening pale dan sebgai'y

dasyhat an ?? sume ni kerana accident yg hero ni alami mse remaja
oleh sbb tu hero ni xbole naik elevator a.k.a lif plus hero ni lebih selesa naik kereta xberbumbung
perghh sgt dahsyat ni tw..nme penyakit ni claustrophobia (klik sini maklumat lanjut)

bkn ni yg ak nk ceritakn sbnr'y...~
ak terasa mcm ak pon dah ad pnyakit fobia...ak xnk mengaku..ak takut sbnr'y~
hehehe..penakut gak en ak nih

since ak accident moto aritu ak jd mcm takut ckit nak naik moto
setakat naik moto..bwk moto..xde hal
tapi part yg ak takut ble nak bertembung dgn ap2 pon knderaan kat jln xkesa la moto k kete..
klu bole ak rse bia la jln tu ak sorg2 je jln....ak ckp serius ni tw!

ak mula rse perasaan ni hari isnin 4.april.2011
ak nak pegi simpg5 anta brg naik la moto mcm bese tp on the way tu rse len mcm
ble ak b'tmbung moto je b'dbr2..takut !
lg2 ble nmpk lori..ak bole stop tepi jln..konon2 tgk phone pdhal takut

entah la ak xtw knape...jgn la mcm nih nnt lme2 ak da xbole bwk moto
skrg pon ak bwk moto mmg slow laa..effect accident aritu mmg xbole nak hilang ak rse
ni parut kat muka ni mcm xbole nak hilang je...JGN LAHH

xpe la haja..mke anda cantik ~ wahahaa part puji diri sndiri nak bg smgt je wehh

skrg ni ak msih mkn ubat yg doc bg...ak nak try pki bio oil gak la
at least ad gak effort ak nak cantikkn kmbali wajah ak..hehe

by the way, wujud ke fobia yg ak rse fobia nih???
agk2 bole wat ak jd gila x??? wahahaha msti la x en

oke...fullstop here..daaa(",)

April 4, 2011

about a week~

ak mulakn entry bermakna nih dgn kalimah ;

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH........

hmmm agak lame ak xmenyemakkn blog ni dgn ayat2 ak yg sgt gorgeous an..
sbnr'y ak mmg nak buat entry since mggu lps tp jin MALAS dah mghasut ak..wahaha
tiap kali buat mnde msti pkir..oke pasni nak update blog la..bgn pg msti pkir..tp

tp dan tp ble da bukak internet msti terhanyut dgn Fb,chat kat Skype laa,tgk Khuntoria laa,mcm2 laaa cbrn'y nak wat entry nih..waaaa!! gaya cam nk g berperang je

oke r stop la ak merepek psl cbrn2 dan segala bagai nih..let's get into point

********PART NI BERBAU POLITIK********

28.mac.2011 - first time ever ak follow parents ak gi solat hajat berjemaah ~
solat hajat ni bertujuan untuk menolak fitnah jahat yg dilemparkn kpd anwar ibrahim..

selama ni ak xberminat terhdp politik even ayah ak ketua cwgn pas..org kuat la kre'y
tp sejak kes video seks anwar ibrahim nih ak dah pkir ni politik ke hapa..ni da overdose ni
maka ak pon mule berminat utk mmbce harakah,mmbce blog berbaur politik da sebagai'y
lgpon i am eighteen oke ! cehh da bsr laa

msuk stadium tertutup melawati tu buat ak terkejut hyper beruk..
perghhh org'y sgt sgt sgt ramai...tp ilek dulu blom solat hajat ag nih

lps solat hajat berimamkan tuan guru Hadi Awang...org kat stadium bertambah ramai !
ada ceramah umum berkaitan kes video seks nih...oleh anwar ibrahim,lim kit sian,dll

pd mlm tu la ak bru phm tentg keadaan politik skrg...sgt sgt sgt teruk..horrible..worst!!
mse anwar bg kata2 dye..dye nmpk sgt tenang,hebat,bersemangat dan gorgeous !

pdhal beliau dah dilemparkan pelbgai fitnah dan dugaan..beliau masih tenang~
btol la ap org kte...org xbersalah akn nmpk diri'y xbersalah - he looks very innocent !

betapa hebat'y ANWAR IBRAHIM, wa salute beliau maaa~
ak pon xtw la ap nak jd dgn politik malaysia
smkin hari smkin teruk...ak rse malu sbg rakyat m'sia

cuba bayangkan korg blaja kat oversea , org sne tnye where r u from? , i am from malaysia
ohh that malaysia which the leader are fighting over about the video sex...
mlu x???

wahahhaa mlu sgguh~ oke i am done with that

act, byk ag yg ak nk bebel psl politik malaysia nih tp xpe r next tym ak smbung lgpon i am just eighteen....xde ilmu mne pon

oke oke oke move 2 de next !

*************PART NI NORMAL*************

for my good result in spm...i got this from omma~



nmpk mcm aneh..weird an
ye r klu org len baya-baya ak kompem mnx iphone4,laptop,notebook,ipad,dslr,hardisk, blackberry plg koman pon mnx mp4 xpon kete sebijik..dan teknologi yg semedang dgn'y

ak pon ad hati gak mnx mnde2 camni lg2 result bgus..wahaha(bgus la gak)
tp impian hati ak utk memiliki teddy bear bsr mengatasi sume nih...
sbnr'y ak mmg NAK SANGAT this huge teddy bear..ak mmg nak sangat !!

dulu ak nak beli sndiri..dah ckup duit pon tp xbest lgsung klu ak beli sndiri
xde kngn n teddy bear tu jd xbest..len r klu org bg..hehehe
so,i decide to give to someone i luv ~ (waaaa..romantik an ak ni~)

dan klu korg2 nak tw ak mmg sgt suka teddy bear..drpd yg plg kecik smpai plg besar
impian ni..nk teddy bear lg besar..klu bole nk bsr mcm ak..hahhaaa

****************PART NI AMAT MENYERONOKKAN*************

sabtu lps - 2.april.2011
mmg best nak mampos laaaa.....(best bkn nak mampos tp best thp sampai da nak mampos)
perghh sangat dahsyat !!!

FOR THE FIRST TIME EVER ; TEAM AL-HADI19TH HANGOUT TOGETHER ~

bersama orange,kiwie,lemon,apple and banana jln2 kat the mines !!
pegi karnival jom masuk U together-gether ~
pastu kiwie blnje mkn kat kennys rogers...waaaaaaaa sgt sedaaapp~

lps mkn2 yg sgt best, ktorg pon gerak ke satu kedai sgt cute nih
plg xbole bla byk gler brg yg hyper cute! ktorg nak beli sumthing utk ktorg~

taadaaaaaa~ ni ak pnye BANANA !

cute en~

mini fan~

lps oren,apple ngn lemon blk ak ngn kiwie g bookstore
ye r menghabeskn mse smntara tggu bpk kiwie amek ktorg blik...i bought a book

still reading~

oke..fullstop here..daaaa(",)