September 15, 2011

penah rase tak??



tak blur kan??muka suci gila kot...:p


ahha nmpak x skrg nih ap dah berlaku kat aku?? hahha blur lah tuh.semenjak dua menjak nih ak dah semakin suka dan semakin rajen menghupdate my blog a.k.a lemari buruk..hailah wujud jugak sebnarnya lemari buruk dlm intenet ni ye..haha

oke berbalik pada soalan aku..iaitu 'adakah korg2 penah rase seperti mne aku rase tadi time klas math?' haha perasaan malas plus ngn ngantuk2 ayam minus ngan rajen salin solution kat depan..mmg rasa mcm nak kuar pegi lepak2 mkn roti canai je sbb dah malas sgt rse'y nak dok mengadap buku math tu weh...

entahlah weh...aku pon tak tahu lah nak kata cmne...maka utk melalaikan kepala otak aku drpd pikir pasal tido,aku pon dgn pantas'y menguyah jajan..tapi cover jugak lah sbb belakang aku budak laki kan..haha pastu aku snap* snap* snap* ...sonok weh..ak rse budak belakang ak dah tido kot time tuh..haha hampir je aku snap* gmba org tido tau..


mdm fatima terbaek ahh...tp sori la mdm~

tak habis ngan limit lah bagai...lepas take5 smbung lah bab differentation yg mmg SANGAT SANGAT MENARIK tau..hehe mmg lah math nih senang je..yg penting buat latihan selalu...tapi kan bak kata miss faeza "u'all kan science student,so be creative..in math u just have to be creative" yeahh mmg btol pon kne creative..sampai lah ak jadi kreatif memikir cara nak bg xngantuk time klas math..haha



buku math aku tp yg cantik tu sape ehh??

even hanphone tak canggih still ak BANGGA~ hihi


haa..yg nih tgh take5..tkkn lah time tgh lecture ak nak snap scre terangan kot..


ehh btw perasan tak??hehe comel sikit kan aku dlm gmba nih..hehe jgn marah weh..hakikat nak buat mcm mne kan..yelah kadangkala kebenaran tu susah nak diterima~

pray for my math~

September 13, 2011

sape aku??

adakah aku sdg mengalami perubahan hormon yg tak menentu sehingga terkeliru dgn diri ak???

adakah???
mengapakah???
bagaimanakah???

mcm mne bnde ni bole berlaku kat diri ak??haha dah2 la tu ja..xpyh nak over sgt..hehe pelik ke? until now,ak sndiri blom habes memahami diri aku..mcm mne diri aku ni haa sbnr'y..yeah org slalu kte haja gila2 have fun je memanjang xpenah pkir serius...haisyh2x entahlah slalu'y ak ni take easy je dlm sume hal..xpyh nak ambek berat sgt..lg2 bab pemakaian~

berdasarkan family background lahh kan..ni bukan aku kot..aku ni mcm very different lah among my sisters..ehh copp i've only one sister~hehe the other one my ^sister..still i am not as good as my only sister..haha tak tahu lah nak describe mcm mne..tapi changes need sacrifice..right??

takut?? yes absolutely aku takut kpd stu perubahan..tapi berubah sikit2 boleh kan..ehh jap korg2 yg bce nih phm x ap yg tgh ak bebel?? haisyhh2 kompem xphm maklumlah berkias en..i means tudung..yes TUDUNG..when we go into tudung...automatically it goes into appearance..baju dan lain2 lah..start from bidang 45-change into 48-change into 50-change into 60-final change into tudung labuh....*ding

still in 60 stage...hahaha tak cukup kekuatan utk ke final stage..tu pon bukan constant..still on off..hmmm..boleh je sbnr'y cume xkuat...maybe most of my friends not wearing that kind of tudung..just a few of them..but the closest friend of mine not..haisyhh2x aja is not about friend...it's about you !! yeah i know but it's hard

how hard is it compare than the beautifulness of muslimah image??????? *ding

*speechless* already lose in fighting with myself

so,i am thinking right now...~

secara automatik'y pergaulan+pakaian akan terjaga..kan?? men respect those muslimah, you know?? malu la kan kalau nak buat mende2 xelok klu pakai like that...that's good right?
bende baik sbnr'y...tahu knape tetibe ak terpikir about this thing??

because of this ;
,biarlah berpakaian itu menurut syariat dan tidak mengikut trend...Jadikanlah pakaian itu menjadi penyejuk mata bagi orang-orang soleh dan bukan pemuas kepada pihak-pihak yang dalam hatinya ada penyakit,maaf diatas teguran ini

.

raya part2



*all these photos are not in orderly arrangement

ehh topi s*** ~ :)


mcm da lupe kete lain agk'y..hanya alto ~

at captain's house~

kete bertuah~ ad ak sbg gps..hehe

menunggu bdk2 laki bncg cari jalan..ahha mmg lmbt

wangsa maju* ily's house


waiting for the car~~



ehh asal tetibe tros part2 ekk???
musykil jugak ak nih..hahaha..ehh sukati aku la kan lgpon ni kan blog i..hehe sbnr'y mmg dah khaskan yg raya part1 utk raya ngn family..tetapi la kan gamba;y xde maka teruslah ke part yg ke2..jgn mara~

sbnr'y ak kesin dah kat blog ak nih..bape zman dah ak tggl..klu lah blog bole berswang mmg lebih dr swang dah ada kat blog ni..silap makhluk2 yg xsepatut'y pon dh boleh muncul..haha pandai2 lah ko ni ja..and that's why lah k tetibe rajen hari ni utk meng hupdate..haha cantik jugak bhs ak gne nih kdg2 en?

oke,move to the next chapter...about study ding*ding*ding*ding*....hahaha ak pon tak tahu lah nak memberi komen hape...study okeh la jugak tapi knpe smkin hari CINTA ak terhadap math semakin pudar???? WHY??? haha mmg skrg ak seriously malas !! tapi shak kte "haja,jgn malas" hehe ak pon penah gak kte kt dye..that's why lah ble mls hambik kau gedebuk kena blk ko nasehat org...hemmm xpe2 final ad lg sebulan..boleh kot~ haha

haa..hambek kau skli ak hupdate terus gedebuk gedbak ak bagi..ni kira mcm cover blk lh yg dulu2 pnye...tapi ak ad sesuatu sbnr;y nak cter..tapi nantilah ekk~

September 6, 2011

sori shak~

hehe shak~~~

sori ekk gmba xsmpai lg tp en gmba bkn'y byk pon

ciput dua je

July 19, 2011

been for a while~

hye dear...

keyboard making problem...too lazy to write here

emm what to talk about?? .....bla,bla,bla

blur !!!

June 28, 2011

sikit je nak cter !

assalamualaikum ~

library USIM
pc 38

ak dah kat usim..blaja dlm tamhidi sc tech for a year
subjek ak ambik bio,phy,chem,eng,math,ba,quran hadith for science

friends - best terbaek !
kolej - jauh sgt dr kampus kne naik bas pepagi buta tp ap mkne blaja klu xde rase susah ?
blaja - setakat ni fine..boleh adapt..enjoy kne lecture tiap2 hari

okeh..klu nak cter psl kwn..kwn2 ak kat sini sume mmg gorgeous lahh kg2 housemate ak
mmg kamcenh lahh..best ! roomate ak org klate..anis-fun!
sya ngn syirah mmg gonceng abes lahh..masyuk ! lg2 syirah-mmg best klu dah msuk rncgn bersamaku tuh..haha yanie kwn since tadika still together ngn ak smpi kat usim nih..
mmg xbole bla en ~ haha about kwn satu kuliah-sgt ramai tp kenal la each other..ad gak yg ak xknl..haha ramai sgt weh 116 org..padat dewan kuliah tu weh...tp kwn kelas tutor mmg ak kamceng ahh..enjoy abes..well blaja klu xenjoy nak buat ap en..blaja enjoy la bru ilmu msuk otak xstress..btol x?

emmm cter psl kolej- bukan la nak merungut tapi yelah mmg penat sbnr'y..jarak kolej ak ke kampus tu mmg jauh..naik bas dlm 15-18 minit lahh..klu dpt duduk xpe..klu berdiri...sbr je lah ye dik ~ hahaha selagi bas tu xjd sardin selagi tu lah bas tu xjln..haha sbb tu klu tym ptg nak blk kolej ak lg prefer cop duduk kat dashboard..haha yelah klu ak cop sit pon blom tentu dpt tp dashboard ak sorg je kot yg nak..haha brilliant sgguh ak ni~ psl kolej ak-mcm rumah laa nak kte apartment mcm poyo sgt pulak..sebijik la mcm umah flat 3bilik satu bilik air satu tandas..nice~
bersyukur je lah dgn ap yg ad..klu blaja tanpa rasa payah kan xbest...perasaan susah payah tym blaja la yg akn bantu utk berjaya ~ yeah !

part utama-blaja...blaja kat sini ak rse mcm vlaja kat skolah jugak lahh..emm yg membzakn'y blaja dlm dewan kuliah pastu ad tutorial..haha style sme..subjek pon sme ~ setakat ni blaja oke cume ak still gne word homework bkn assignment..xpe kn ? hehe bkn ap rse mcm ak msih blaja kat skolah dlm form6 bkn dok U lg...nnt ak gne word tu tym dgree ye..

addition ~ surrounding kat usim ni xjauh beza sgt ngn kat simpg5 dlu..sme je kot..budaya dlm bertudung labuh adlh sesuatu yg common..kira mcm half half lah dari segi pemakaian tudung....ak??? emm half half gak lah..berubah ke arah bertudung lebih besar drpd yg dulu..doa la ye~ sbb klu nak berubah kat sini org xpndg plek sgt compare ngn other uni...

emm..ak jap lg ad kuliah bio 4.30-5.30 ...bese'y tym2 cmni sume mcm dah xfokus weh..asyik terbyg bas je nak blk kolej xpon byg mke abg ngn makcik kafe nak beli mknn..hahaaha tp ak fokus lahh..ak kan minat bio..ahahaks

btw aritu ak ad tgk pertndingn robocon tw antare uni kat malaysia...utm menang ! usim dah kalah awal..hehehe dan secara tiba2 ak nk sgt buat robot pastu msuk robocon...mesti gempak...mcm mne ni weh??? cita2 ak nak cipta mknn xpon jd penasihat pemknn atlet...ni dah jauh menyimpang...kang ak minat fizik la cmne..smbung fizik gunaan..ahhhh nnt2 la ak pkir..hehee skrg ni bru msuk tamhidi sebulan dah poyo pkir degree..ilek haja ~ hahaa

sape2 yg bce ni doakan lah ak senang dpt ilmu kat sini ye sekaligus ak jd rajin..emm korg good luck ea~

stop here..daa..slm..(",)

June 16, 2011

Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab.

terkesima bce this thing !



Kaum feminin cakap “susah jadi wanita”, mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri, seperti yang kita lihat dialog dibawah, bagaikan mempersoalkan ketentuan Allah terhadap mereka. Dengan kata lain yang agak kasar, Allah berat sebelah pada kaum wanita.

Keluhan remaja perempuan A:
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”

Keluhan isteri A:
“Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak.”

Keluhan remaja perempuan B:
“Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!”

Keluhan isteri B:
“Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita tanggung sendiri!”

Keluhan isteri C:
“Islam kata kita perempuan wajib taat pada suami, tapi ada Islam cakap suami perlu taat pada isterinya? Mana keadilan pada kaum hawa?”


Keluhan isteri D:
“Bila nak cerai je, suami yang boleh jatuhkan talak. Kenapa isteri tak bolek ceraikan suaminya? Kenapa?”

Keluhan remaja perempuan C:
“Wanita takleh nak beribadat macam lelaki, sebab bila kita ada haid dan nifas, takleh nak solat dan puasa. Ingat perempuan ni suka ke tak solat dan puasa?”.

Dan kemudian datanglah pertubuhan dan organisasi yang membela kaum wanita, dan menuntut hak samarata antara gender, mengekploitasi fahaman wanita yang terjejas akidahnya dek kerana disogok pertanyaan. Kaum lelaki pula cakap, “Ah, mujur aku ni lelaki!”

Tunggu..! Istigfarlah pada wanita yang ada perasaan seperti di atas. Mujur ada seorang lelaki yang bukanlah seorang ustaz namun amat yakin bahawa Allah itu Maha Adil. Dia tidak mampu menuturkan sabda Rasulullah s.a.w dan petikan dari ayat Al-Quran, namun dengan keimanan dan ilmu sedikit yang dia ada ,diolah sebaiknya untuk menjawab soalan-soalan melampau itu.



Lelaki beriman menjawab keluhan remaja perempuan A:
“Cik adik, Islam lah yang mengangkat aurat wanita. Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan ditempat yang teraman dan terbaik. Awak ada emas dan permata, adakah awak nak letak terdedah ditepi laluan lalu lalang atau disimpan dirumah agar tiada siapa melihat perhiasan itu? Ok, jika awak letakkan perhiasan tadi dikalangan orang, agaknya apa akan jadi dengan barang perhiasan tadi? Lelaki, yang utama hanyalah bawah pusat ke lutut tapi awak? Saya tidak dapat melihat kulit anda pun kecuali muka dan tangan! Awak tak mungkin akan terangsang nafsu tengok saya hanya berseluar pendek ke lutut kan? Tapi kalau sebaliknya, jangankan saya, tapi tok imam pun akan tercabut serbannya jika tengok awak pakai hanya seluar pendek!”

Lelaki beriman menjawab keluhan isteri A:
“Ok, isteri perlu taat pada suami. Jadi, lelaki apa? Suami perlu wajib taat juga kepada ibunya tiga kali lebih utama dari ayahnya, walaupun dia sudah berkeluarga. Isteri tidak perlu lagi, taatnya hanya pada suami. Kenapa awak perlu taat pada suami? Kerana suami kalian lah yang menanggung dosa yang kalian lakukan!”

Lelaki beriman menjawab keluhan remaja perempuan B:
“Betul ke wanita menerima warisan pusaka lagi sedikit daripada lelaki? Tapi kan, harta itu memang hak untuk wanita itu dan dia berhak lakukan apa saja yang dia mahu. Shh.. jangan kongsi dengan sape-sape walaupun suami. Tak kesian pada lelaki ke, dia perlu membahagikan harta pusaka itu kepada isteri dan anak-anaknya. Kalau isteri dia ramai, anak dia ramai, harta pulak secebis, tak merasa lah jawabnya!”

Lelaki beriman menjawab Keluhan isteri B:
“Tahniah la sebab awak dapat mengandung dan melahirkan. Setiap kali awak begitu, wanita itu didoakan oleh sekalian makhluk dan malaikat! Beruntungnya awak! Andaikan awak meninggal pula masa beranak tu, percayalah… itu mati syahid dan ganjarannya syurga. Ya, syurga menanti awak malah beranak 15 kali pun sihat sampai ke tua! Sebab tu tak ramai orang wanita meninggal masa melahirkan !”

Lelaki beriman menjawab Keluhan isteri C:
“Akhirat nanti, saya dan lelaki lain didunia ini akan diminta bertanggungjawab keatas empat jenis wanita. Siapa? Mereka ialah isteri saya, ibu saya, anak perempuan saya dan adik perempuan saya. Tahu maksudnya? Awak nanti di akhirat, awak akan dibantu oleh empat lelaki! Siapa mereka? Mereka ialah suami, ayah, adik atau abang malah anak lelaki awak!”


Lelaki beriman menjawab Keluhan remaja perempuan C:
“Nak beribadat macam lelaki? Ingat mudah ke nak dapat syurga? Sedarlah, awak sebagai wanita boleh masuk sebarang pintu syurga yang awak sukai. Ya, dah la syurga, ada pilihan pula hanya dengan empat cara. Apa itu? Solat lima waktu, berpuasa bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dan tahu apa satu lagi? Taat pada suami awak. Itu saja asasnya!”

Lelaki beriman menjawab Keluhan isteri D:
“Saya, seorang lelaki wajib berjihad fisabilillah. Awak, seorang wanita jika taat akan suaminya,dan menunaikan tanggungjawabnya kepada Allah, maka awak akan turut menerima pahala setara seperti pahala orang pergi berjihad fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata!”

Lelaki beriman bertanya:
“Sebenarnya, apa lagi yang awak mahu, wahai kaum hawa?”

Namun, wanita-wanita tadi menangis dan salah seorangnya berkata;
“MasyaAllah, sayangnya Allah pada wanita, namun kami sendiri yang mengheret diri ke neraka yang mana ramainya kaum kami berbanding kaum lelaki!”

Demikianlah dialog wanita-wanita yang curiga itu dengan seorang lelaki biasa namun beriman.

Musuh Islam tidak akan berhenti melakukan segala upaya, sampai kita ikut dan tunduk kepada cara-cara dan peraturan yang dipromosikan dan diperjuangkan mereka.

Allah, yang menciptakan kita, maka sudah pasti Dia yang Maha Tahu pada manusia, sehingga segala hukumNya malah peraturanNya, tentulah yang terbaik bagi manusia dibandingkan dengan segala peraturan yang dicipta manusia.

Wahai lelaki, jagalah isterimu kerana dia perhiasan, pakaian dan ladangmu, sebagaimana Rasulullah s.a.w pernah mengajarkan agar kaum lelaki berbuat baik selalu (lembut) terhadap isteri anda sekalian.

Berbahagialah wahai para muslimah. Tunaikan dan menegakkan agamamu, nescaya syurga menanti...

Siapakah yang lantang membuat persamaan gender didunia? Siapakah yang lantang di Malaysia? Renungkan sejenak konspirasi tersebut.


dicopy from ; inibelogterabor

p/s new update from me..next tym oke...ilham blom dtg ag

May 31, 2011

i am leaving ~

5 bulan ak dok lepak kat umah...seronok !

now..ak smbung blaja..msuk U.blaja balik setelah 5bulan rehatkan otak
takut otak dah xtw nak keje lg je..hahaaha

ak msuk dftar lusa...brg sume dah siap 80% pack...lg 20% tuh jap lg la kot

mcm2 feel ak rse..sdeyh,takut,excited,semangat,malas

ahh byk sgguh la perasaan ak...xleh nak describe dah

ak rse sdeh sbb nak tgglkn umah
ak rse takut sbb kne menghadapi dunia baru-msuk U
ak rse excited sbb msuk U menandakan ak da besar..haha
ak rse semangat sbb ramai kwn ak pon msuk usim gak..no worries
ak rse malas sbb nak kne siapkan pack barang

hehehe...kesimpulan'y maybe blog nih akn sunyi tnpa entry bru~


dan mr.right ak akan ak tgglkn keseorangan kat dlm blik ak ~
sian beliau ~

nilah brg2 ak yg dah siap ak pack semalam..sgguh2 tw ak pack brg




tggl beli baldi ngn gayung je..and settle !


shak dah msuk uia ahad td..hope she okey ~

daaa..aja yg sgt hebat stop here !

May 23, 2011

belum ready...kejap lg

kejap lg lahh..tak nak lahh..tak pyh la pakse2..tak suke laa
hee benci ahh cmni !!

mggu dpn da nk msuk usim tp satu hapak pon ak xprepare..borang lgsung satu pon ak xisi
ehh satu pon blom print..haha akaun bank pon blom buat apatah lg medical check up..
ishh mmg haja btol lah ak nih..

mslh'y cne ak nak wat..duit tabung haji xkuar lg pastu mak ngn ayah very bz lahh
nak msukkn duit akk ak lg..ishh ilek je haja

alamak, bju ungu xbeli lg..dah la kne tempah nak buat mini jubah..comel btol lah ak nih nak gelabah2 cenggini...

tapi korg nak tw yg haja ni gua mmg ckp dye mmg gler hebat ahh !!

nk tw asal gua ckp haja sgt hebat ?? dlm mse sehari sume nih settle ~

settle cmtu je tw ~ phewwww ilek jee

cehh da penat glabah pastu plan hari first mmg hancuss stu bnde dlm plan pon xjadi
very tough day lah hari tu..xpsl2 mnde xde dlm list pon kne buat..mmg haja kne dugaan dulu ahh...tup3x elok je air mata mengalir ~ HARU pnye haja

2nd day niat klu bole sume settle lahh hari tuh ~
alhamdulillah sume selesai ....

medical check up - DONE !
bukak acc - DONE !
byr yuran - DONE !
isi borang - DONE !
beli bju ungu - DONE !

WAHHHH ! haja mmg sangat gorgeous lahh tp byk2 thanx kat yanie yg dgn baek hati'y tmnkn ak buat medical check up ngn beli bag bru ~ hehe

tym nak wat medical check up mmg hati dupdapdupdap ahh..bkn sbb ap tw well ~
ini haja laa yg mmg xsuke bau ubat n hosptal n ak ad rse cuak ckit..ehh byk jugak lah ble doc nak check ak..even hnye nak wat check up bese dan ak mmg xde pape pnyakit yg kronik or isap dadh ke apa..mmg xde tp lurah alam terjadi kt ak yg mg ak rse xsuke dan xsenang klu doc nak check ak..hahahaha (perasaan takut ~)

jgn lahh ak dpt suami doc..kang tiap2 hari ak takot..hahaha!

yg blom settle skrg nih cume -

-pengesahan borang
-beli brg2 ostel
-packing

dan ak bole relax ~~ ak shopping brg2 esok"rabu" lps jumpe akk ak kat KLIA

akk ak yg tgh perut buncit tu balik m'sia esok..tym ak tgh tulis ni dye tgh dok tdo dlm flight laa kot...ktorg just jumpe dye ngn abg ipar ak sekejap je kat KLIA pastu dye gerak balik umah mak mertua dye..well org dah kawen kne ikut suami en

ikut plan lps tuh ktorg nak g beli brg ~

yehhhh ! da lme x shopping mcm nak balik ostel !! sonok lahh ~

May 21, 2011

kesabaran ada batas'y !



kadang2 perasaan sabar itu ad dlm diri ak...boleh kte ak nih seorg yg sgt penyabar lah sbnr'y..hehehe agk laa jugak

nape tetibe ak nak story psl sabar dan kesabrn nih???ak td bengang ngn seseorg tapi ak sabar je...haa jgn sape2 nak trase lak..yg ak bengang ni tgh tdo sblh ak..boleh dye marah ak sbb ak pusingkn kipas..heee kuajja btol..ingt kipas nih mak belikn utk dye sorg je k..

ha'allah der..share laa..kedeng !

pastu marah2 ak pusingkn yg ko nak statik je hala kat ko sorang..heee bengang !..nak kipas g tmpt laen..ha'alah rse cam nak sepak je tapi haja kan sabar..dah tmpt nih je ad internet..klu umah kte wireless xpe laa der..ni gne modem !

panas btol ! bkn takat hati je tapi bdn skali sbb xberkipas..tapi ak diam jee
malas nak balas blk kang xpsl2 gado pulak..ak en penyabar org'y..hahhaa

xpelah org ngntok mmg marah xtentu psl..ehhh ak ngntok OKe je

ahh lantak dye lahh..marah cne pon abg ak jugak ! haha

ehh tapi en mse ak skola rndh dulu , ak slalu gler gaduh ngn abg ak sorg nih..
gaduh psl berebut remote tv lahh mknn lahh nak kipas lahh..mcm2 lah bnde2 remeh temeh

tapi skali gaduh bukan takat mulut je bising tw..dgn abg ak yg sorg nih ktorg extreme ckit conth klu gaduh psl remote tv kompem in the end remote tu patah 2 ke xpon berkecai kne cmpk pastu ak nangis..hahaha dye lak kne marah ngn mak ak ! best dlm sdeh..haha

skrg nih dah oke la jugak sbb ble dah bsr nih ak byk mengalah..ak mls nak gaduh lme2
penat !

ak mmg xsuke ble brlaku pergaduhan tw..nnt ak rse penat sbb kne menyimpan perasaan marah dan dendam..korg pernah rse en??

sejak dye msuk U nih..kitorg dah get along together lahh tapi kadang2 tu gaduh..alaa bese laa adik beradik..gaduh tu rencah kehidupan ~

abg ak sorg nih mmg cukup benci ambik gmbar..ni antre gmbr curik lahh
hehe tym kecik dye nih plg comel skali dah besar..laa bese je
hahahaa

May 20, 2011

my decision..finally~






"bumi ALLAH itu luas...dimana sahaja ada ilmunya"

kalau nak diikutkan hati ak mmg sngat sedih..hyper sedih tapi setiap yang berlaku itu pasti ad hikmah disebalik'y..dlm 2mnggu lps ak dah dpt surat twran ke USIM ~

dan ak menanti keputusan ipg-maktab...entahlah sbnr'y b4 nih ak xdelah minat sgt nak jd cikgu tapi setelah ak dgr cter2 mak ak pastu bce buku jutawan akhirat..perasaan nak jd cikgu tu muncul dan melonjak2..eccehh !

bg aku usim is great but maktab lg better..haha

haaaaaaaaa...semalam result maktab keluar - aku xdpt ~

mmg sedih tapi yelah nak buat mcm mne...thanx kpd kwn ak yg baek pnye bg nasihat yg menyedapkan hati..hahaha

so,skrg ak knelah prepare utk pegi usim..huhu selama ni buat bodoh je ngn surat twrn tu..tgk skali lalu..skali hambek kau mlm td ak study tuh cmne nak isi borang..agak mentel lahh sbnry kaler pen pon kne sme..haha


cantek'y ~

geng2 ak pon da nak msuk u...bella ngn mune dah msuk intec rabu td
put3 da selamat kat uniKL kedah..nun jauh disana~
bdk2 uitm nak dftar esok...fath,ema,jijah,syu',ana,umek,akmal ahh ramai lahh yg msuk uitm
diorg2 yg msuk matrix msuk hari isnin nih...ckin,jenot,fahim,aswa ahh ramai sgguh
yg msuk maktab plg lmbt 20 jun..fany yg bakal jd cikgu pra..haha comel sgguh
dan mereka yg stu geng dgn aku msuk usim 1 jun...amna,nizam,zakwan,seha,una,syera dan ramai jugak..mari kte wat perkampungan kat situ..haha



shakirah nak msuk uia - 29hb nih

"GOOD LUCK TO ALL MY FRIENDS..LUV U ALL"

May 19, 2011

hobi baru ~

hahaha

ak mmg da berzaman x update en..senang cter

AKU MALAS !

well ak skrang ad hobi baru.haha

wlupon ak jarang update tapi blog aak sentiasa bertukar wajah !

hhihihi...hobi aku yg bru adlh tukar template 2hari skali

haha dahsyat !

tu je nk bgtw lgpon nak cter psl upu or ap2 yg smbung blaja nanti lah dulu

ak xde smgt sgt laa coz ak xtw lg..

k daa~

May 2, 2011

aku menangis lagi...


memang dah sgt lama dan berzaman ak xbuat entry kat blog nih..

dah mcm2 hal terjadi kat ak..biar ak je tw..hahaa

well dari hal ak amek lesen sampai lah hal ak gi temuduga cikgu..~

wondering nk tw k?? alaahh bkn penting mne pon ak nak cter kat sini

ehh tapi bukan k ni diary ak??? ahh persetankan itu sume !

sedap en kosakata ak gne..

berbalik kpd tjuk entry ak hari - AKU MENANGIS LAGI-

klu kwn2 ak kompem dah tw dan kenal akan HAJA

yg mmg susah dan xmudah nak menangis - apatah lg psl kawan

even ak syg kawan thp babun pon gila ahh..still susah ak nk tnjuk gne air mata

ak pon xtw ~

antara perkara yg buat ak mudah dan sangat mudah nak nangis adalah

1- mak/ayah marah (sensitif ckit ni bab2 parent)
2- someone i really3x loved dah xde ~
3- tgk movie sdeyh nak mampos - bce buku sgt sdeh
4- tetibe terpikir sesuatu yg menyedihkan

bab 1 ke 3 mmg btol bole terima dek akal tp yg bab 4 tu ak pon rse cam xleh nak caya

tapi tulah hakikat tntg diri ak !

entah nape ak nak pulak story mnde ni kat cni

sbnr'y ak pon xtw yg ak jnis cmni sampailah stu ketika

~~mlm yg hening..ak bru lps solat isya' mseh bertelekung dan berteleku ats sejadah
mule'y rse mls nak bukak telekung - btw ak ni slalu jugak la solat isya' around 2 3 pg
tetibe ak boleh terpikir akan KEMATIAN !

tym tuh flashback stiap perkara2 yg ak dah buat..pulak tu bru lps kne marah ngn mak siang tu
tetibe air mata ak meleleh..entah laa perasaan ap yg ad dlm hati ak tym tuh
memang galak gler ahh ak nangis..ak doa ~ solat

rse insaf kot tym tuh..terpikir2 terbayang2 agak2 klu td tgah on9 tetibe ALLAH tarik nyawa cmne..dah laa xsolat isya' lg

terbayang cmne klu tetibe mak ngn ayah dah xde...ahh air mata lg galak mengalir
td dah la mak marah ~ nangis lg

adik ?? slalu buli adik sampai adik nangis pastu buat bodo je..cmne klu adik dah xde..haaaaaaaaaa - mengalir lg

basah telekung ! kesat air mata - sujud !

dosaku ??? byk mne ?? pahala aku cukup x nak bwk ak msuk syurga ??

terpikir x sume ni ??? ak muda lg bru nak msuk 18

insaff seketika ~

**************dan mlm tu ak tdo dgn air mata

ak pon blur smpai hari ni - knpe mlm tu ak boleh nangis sampai mta bengkak

petunjuk ALLAH xkenal masa dan ketika - hadir bila ia tiba

the man who decided to change on the 12th hours dies on the 11th

quote ni ak ambik dr latest novel hlovate - contengan jalanan

make me think and think - through and through - finally understand ~

ak mmg jahat mne yg bergaul dgn entah hapa2 tp ak xlah sebaik mana yg sentiasa solat on time dan sebagainya...aurat xterjaga mana tp HAJA kne lahh berubah

ak mmg mudah dan sgt mudah utk terikut2 dgn org lain

aurat haja..anda wanita ~ (cam sgt besar pulak)


April 19, 2011

haja pemalas !


haaaa rse mls nak mampos !
tu r smpai tahap malas da nak mampos...hahhaa

sbnr'y esok ad test komputer utk lesen kete tp...tw je r ak
dah nme'y haja mmg pemalas ckit..cehh byk sbnr'y

hahaa..dlm 500 soalan ak bru jawab 180..haaa !!
cne nih???

kwn ak kte jgn nak main2 ble amek test cmni...klu gagal kne ulang balik
nak ulang kne byr lg..membazir !

kwn ak kte lg "haja, jgn mmbazir duit mak ayah ko bg nak amek lesen nih"
buat skali je xpyh nak ulang2..buat btol2..cuba jwb soalan2 tu dlu
insyaallah esok senang

haaa tapinye..ak da rse mls..
ingt lps ni nk tg youtube - tgk jozan buat lawak best ckit
hahhaa..hisyhh ap la ak nih


haa....cne nih
isyhh haja nih..da lar ak nk dgr lgu misha omar
hahha best3x

oke ..fullstop here..daaa(",)

April 18, 2011

pizza !! akhir'y dpt jua



wahhh impian sejak kecik akhir'y tercapai...hhaha
pizza yg ak idamkn akhir'y dapt jua...~

hmmm nak jd cter laa..stu hari ni ak tgk iklan pizza
meleleh air liur ak nak mkn pizza yg dlm iklan tu..maka
ak pon memujuk mak ak dgn penuh kasih dan syg'y agar bwk ak g mkn pizza

huihh penat jugak tw nak pujuk my mama ni...tapi
akhir'y ayah ak kate oke ! ayah ak nak belanja
well ayah ak kte ni hadiah la ni spm bgus..hehhee

perghh mmg sronok xterkata laa gamak'y !!!
tp mak ak pulak bg syarat..kne tggu adik ak kat sbpi tu balik..alaaa
seminggu laa ak termimpi2 mkn pizza dlm tdo..sian en ak ni

dan jumaat td adik ak pon blk...yeehaa!!

dan ptg sabtu ktorg pegi pizza hut kat kuala selangor..yuhuuu!!!

ak pon smgt laa mengorder pizza yg bru tu siap ngn extra cheese lg tw ~

saat getir menuggu pizza yg xsampai2..lmbt3x

hehhe..pizza'y sume dah msuk perut

emmm sedap sehingga nak lagi..hahaha
yg byk mkn adik ak laa yg laki ni..xcited btol pdahal ayah blnje utk ak
mkn je..abeskan plak tu

perghh mmg sedaapp~

emm..harga sebuah kekenyangan ~

...emm dah dpt mkn pizza..kami pon balik

ayah pecut !

ayah bwk mmg pecut sbb mlm tu turn ayah azan maghrib..hehehe
demi anakmu ini ayah xsempat nak azan....sorry ayah ~ hihi

oke..fullstop here..daa(",)

April 15, 2011

jubah...parti liar...ak merepek jap ~

kamilah pencetus kegemilangan mse hadapan..haha!!!
mood ; dgr lgu teringin by shima

da lme rsse'y xmencret pape kat cni...cehh ak mmg slalu cmtu
tggl je blog tu b'zmn ble ah sdr bru terhegeh2 nak wat entry..hahhaa..bese la
that's haja ~

bia ak story kat korg ea ap dah b'laku kat ak smenjak 2mnjak nih...lnx korg laa nk bce k xnk..
akhir'y impian ak nak pki jubah idaman tercapai..hehehe seronok
jubah tu bkn sbrg jubah tw..bkn'y jubah dr mesir k hapa
tp jubah tu jubah konvo spm ~ hehehe
tu jubah skolah...di pakai oleh pelajar cemerlang spm dan stpm ~



ni r geng kami semeja prep since form4



wahahha..ak ni pelajar cemerlang la...bgge gler tp jap je~
ak jugak rse gembira sbb dpt kalahkan keputusan spm abg ak...hehhe
abg ak dpt 7A drpd 13A tp xde C la mcm ak..hehhe
tp A ak lg byk jugak..hahah ak menang !! dpt ipod nano (doa la moga2 dpt)

next story ak lak psl parti liar...ak da join parti liar..liar sgguh ak nih
hahhaaa...ak mmg teringin sehh buat parti liar dan akhir'y terjadi jugak...

sbnr'y xde la liar mne..paling liar pon bju ak koyak sbb panjat pagar umah biela...hihi
takat wat bbq...men jutaria mr.bean...bising2 plus memekak...tgk cter dvd smpi tgah mlm
hahaha...bole thn la liar'y

tp an dah bdk skola agama....liar mmg liar laaa
dah gelak2 tu bole kmbali.."weyh, bce doa dlu bru berkat ckit" - ttp bdk skola agama
ak mmg bgge laa..wlupon da terleka tp ad yg mengingatkan
wlupon doa pon ad yg gelak..hehehee

lps je abes parti liar ni sbnr'y cik Dah (my makcik) nak suro ak kje ngn dye kay kantin
emmmmm..sbnr'y ak nak je siap dah pack brg dah...tggl tggu cik Dah amek je
tp xjd sbb ntah knape laa nenek ak kte kat cik Dah..ak pegi kursus
pdhal ak xg mane pon..sbb tu cik Dah xamek ak
maka ak pon dah tawar hati pdhal cik Dah kte g je amek bas nnt dye amek kat sne

ak mls ~ lgpon ak dah dftar nak amek lsen kete..ak g kursus kpp ahad ni
wahh ni lg stu prkara yg menterujakan (btol k word ni??) ak..hahaha!

iklan ~ ak g kedai utoh jap beli roti ngn air dutch lady td te'jumpe ngn halim dm
dye dah xkeje dm skrg..dye kje kat kedai utoh...bgus2 halim..hahha

oke..smbung balik ~
ak dapat g interview utk maktab...TAHNIAH kpd saya !
course - ppc kimia...ppc stand for program pengajian cemerlang (klu lps antar g oversea)
wahhh klu berjaya nnt ak jd cikgu kimia...
wlupon ni bkn kerjaya impian ak tp rse terpggil utk mnjd seorg guru
hehehe..ak rse nak laa jd cikgu..so, korg2 doakn laa supaya ak dipermudahkan smse interview

mak ak mmg sgt seronok dan suro ak buat btol2 utk interview tu..hehe
mak ak an cikgu so, rse sronok la ble ank'y pon nk jd cikgu
oke mak..nnt haja buat btol2 !!
cehh beria sgguh..lme ag interview'y..28april2011

haaa !! ni lg stu nk cter..
skrg nih mak ak mcm da spying(ad x word ni??) ak...
mcm mengintip ak ble ak on9..ye r ak chat ngn sape...ak buat ap..tgk video ap
ak pon mcm takut2 je..hehhee pdhal ak manade buat bnde xbaek tw
bese la aktiviti ak ble on9 ni..klu x fb msti youtube xpon blog ni haaa

nta2 mak ak dah jumpe blog ni..hahhaa abes la ak~
ehh ad x ak wat entry bkn2..xde rse'y entry ak sume elok2 baek2 sopan2
so, ilek la haja !

kpd yg bce entry ni smpai abes...thanx sbb bce ak merepek

oke..fullstop here..daa(",)

April 6, 2011

tentang fobia

ak slalu dgr org ad fobia..
fobia terhadap pelbagai perkara...gelap,tinggi,etc

dan baru2 ni ak tgk cter korea..."secret garden"
drama ni menarik la bg ak...sbb ap??
hero'y ad fobia terhadap ruang yg sempit....ble dye ad katruang smpit dye akn rse berpeluh2, xselesa,mual,nak muntah,pening pale dan sebgai'y

dasyhat an ?? sume ni kerana accident yg hero ni alami mse remaja
oleh sbb tu hero ni xbole naik elevator a.k.a lif plus hero ni lebih selesa naik kereta xberbumbung
perghh sgt dahsyat ni tw..nme penyakit ni claustrophobia (klik sini maklumat lanjut)

bkn ni yg ak nk ceritakn sbnr'y...~
ak terasa mcm ak pon dah ad pnyakit fobia...ak xnk mengaku..ak takut sbnr'y~
hehehe..penakut gak en ak nih

since ak accident moto aritu ak jd mcm takut ckit nak naik moto
setakat naik moto..bwk moto..xde hal
tapi part yg ak takut ble nak bertembung dgn ap2 pon knderaan kat jln xkesa la moto k kete..
klu bole ak rse bia la jln tu ak sorg2 je jln....ak ckp serius ni tw!

ak mula rse perasaan ni hari isnin 4.april.2011
ak nak pegi simpg5 anta brg naik la moto mcm bese tp on the way tu rse len mcm
ble ak b'tmbung moto je b'dbr2..takut !
lg2 ble nmpk lori..ak bole stop tepi jln..konon2 tgk phone pdhal takut

entah la ak xtw knape...jgn la mcm nih nnt lme2 ak da xbole bwk moto
skrg pon ak bwk moto mmg slow laa..effect accident aritu mmg xbole nak hilang ak rse
ni parut kat muka ni mcm xbole nak hilang je...JGN LAHH

xpe la haja..mke anda cantik ~ wahahaa part puji diri sndiri nak bg smgt je wehh

skrg ni ak msih mkn ubat yg doc bg...ak nak try pki bio oil gak la
at least ad gak effort ak nak cantikkn kmbali wajah ak..hehe

by the way, wujud ke fobia yg ak rse fobia nih???
agk2 bole wat ak jd gila x??? wahahaha msti la x en

oke...fullstop here..daaa(",)

April 4, 2011

about a week~

ak mulakn entry bermakna nih dgn kalimah ;

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH........

hmmm agak lame ak xmenyemakkn blog ni dgn ayat2 ak yg sgt gorgeous an..
sbnr'y ak mmg nak buat entry since mggu lps tp jin MALAS dah mghasut ak..wahaha
tiap kali buat mnde msti pkir..oke pasni nak update blog la..bgn pg msti pkir..tp

tp dan tp ble da bukak internet msti terhanyut dgn Fb,chat kat Skype laa,tgk Khuntoria laa,mcm2 laaa cbrn'y nak wat entry nih..waaaa!! gaya cam nk g berperang je

oke r stop la ak merepek psl cbrn2 dan segala bagai nih..let's get into point

********PART NI BERBAU POLITIK********

28.mac.2011 - first time ever ak follow parents ak gi solat hajat berjemaah ~
solat hajat ni bertujuan untuk menolak fitnah jahat yg dilemparkn kpd anwar ibrahim..

selama ni ak xberminat terhdp politik even ayah ak ketua cwgn pas..org kuat la kre'y
tp sejak kes video seks anwar ibrahim nih ak dah pkir ni politik ke hapa..ni da overdose ni
maka ak pon mule berminat utk mmbce harakah,mmbce blog berbaur politik da sebagai'y
lgpon i am eighteen oke ! cehh da bsr laa

msuk stadium tertutup melawati tu buat ak terkejut hyper beruk..
perghhh org'y sgt sgt sgt ramai...tp ilek dulu blom solat hajat ag nih

lps solat hajat berimamkan tuan guru Hadi Awang...org kat stadium bertambah ramai !
ada ceramah umum berkaitan kes video seks nih...oleh anwar ibrahim,lim kit sian,dll

pd mlm tu la ak bru phm tentg keadaan politik skrg...sgt sgt sgt teruk..horrible..worst!!
mse anwar bg kata2 dye..dye nmpk sgt tenang,hebat,bersemangat dan gorgeous !

pdhal beliau dah dilemparkan pelbgai fitnah dan dugaan..beliau masih tenang~
btol la ap org kte...org xbersalah akn nmpk diri'y xbersalah - he looks very innocent !

betapa hebat'y ANWAR IBRAHIM, wa salute beliau maaa~
ak pon xtw la ap nak jd dgn politik malaysia
smkin hari smkin teruk...ak rse malu sbg rakyat m'sia

cuba bayangkan korg blaja kat oversea , org sne tnye where r u from? , i am from malaysia
ohh that malaysia which the leader are fighting over about the video sex...
mlu x???

wahahhaa mlu sgguh~ oke i am done with that

act, byk ag yg ak nk bebel psl politik malaysia nih tp xpe r next tym ak smbung lgpon i am just eighteen....xde ilmu mne pon

oke oke oke move 2 de next !

*************PART NI NORMAL*************

for my good result in spm...i got this from omma~



nmpk mcm aneh..weird an
ye r klu org len baya-baya ak kompem mnx iphone4,laptop,notebook,ipad,dslr,hardisk, blackberry plg koman pon mnx mp4 xpon kete sebijik..dan teknologi yg semedang dgn'y

ak pon ad hati gak mnx mnde2 camni lg2 result bgus..wahaha(bgus la gak)
tp impian hati ak utk memiliki teddy bear bsr mengatasi sume nih...
sbnr'y ak mmg NAK SANGAT this huge teddy bear..ak mmg nak sangat !!

dulu ak nak beli sndiri..dah ckup duit pon tp xbest lgsung klu ak beli sndiri
xde kngn n teddy bear tu jd xbest..len r klu org bg..hehehe
so,i decide to give to someone i luv ~ (waaaa..romantik an ak ni~)

dan klu korg2 nak tw ak mmg sgt suka teddy bear..drpd yg plg kecik smpai plg besar
impian ni..nk teddy bear lg besar..klu bole nk bsr mcm ak..hahhaaa

****************PART NI AMAT MENYERONOKKAN*************

sabtu lps - 2.april.2011
mmg best nak mampos laaaa.....(best bkn nak mampos tp best thp sampai da nak mampos)
perghh sangat dahsyat !!!

FOR THE FIRST TIME EVER ; TEAM AL-HADI19TH HANGOUT TOGETHER ~

bersama orange,kiwie,lemon,apple and banana jln2 kat the mines !!
pegi karnival jom masuk U together-gether ~
pastu kiwie blnje mkn kat kennys rogers...waaaaaaaa sgt sedaaapp~

lps mkn2 yg sgt best, ktorg pon gerak ke satu kedai sgt cute nih
plg xbole bla byk gler brg yg hyper cute! ktorg nak beli sumthing utk ktorg~

taadaaaaaa~ ni ak pnye BANANA !

cute en~

mini fan~

lps oren,apple ngn lemon blk ak ngn kiwie g bookstore
ye r menghabeskn mse smntara tggu bpk kiwie amek ktorg blik...i bought a book

still reading~

oke..fullstop here..daaaa(",)

March 28, 2011

KAWAN2 JOM KOMEN BLOG SAYA

salam~
hehehe...ak nak gak join segmen puteri katek nih..
almaklumlah ak pon bru je terdedah dgn dunia blog nih
suke suki ak la nak blogwalking...

syarat2 segmen ni ;

1 - letak link ~

http://puteri-katek.blogspot.com/2011/03/segmen-kawan2-jom-komen-blog-saya.html

2 - letak ayat nih ~

“ KOMEN DARI ANDA SANGAT DIPERLUKAN”


n itu saje - menuggu utk dikomen ~

March 23, 2011

debaran akhirnya terjawab ~




hari ni adalah antara hari dalam sepanjang hidup aku yang buatkn aku asyik rse berdebar2...

tarikh ni tkkn ak lupa kcuali klu ak hilang ingatn - 23 mac 2011
tarikh result SPM kuar ...

mlm smlm ak buat solat hajat supaya aku rse mudah utk terima sebarng kputusan..
alhamdulillah~

tv kte pkul 10 dah bole amek kat skolah masing2...ak ngn fath janji nk dtg kol 10.30
disebabkn ayah ad kje so, ak g naik moto sorg2...anyway ni first tym bwk moto lps accident aritu

ayah ak repair moto pg tu...test byk kali to make sure moto tu OKE~
- syg ayah !

ak dah rse sgt cuak pg tu...b4 ak gerak ak buat solat dhuha - nk tenangkn hati ~
sepanjang perjalanan g simpang5 - ak xputus2 berselawat

sampai kat skolah - fath xsampai ag so, ak tggu dye kat parking moto
sambil tu ak sembang ngn pak guard - mcm2 btol songeh pak guard nih
mak ak dah kol da tym tu tnye psl result - mak ak tga berkursus tym tu....

fath sampai - kami sme2 g kantin - tym tu ak langsung xrse debaran
rse seronok nak jumpe kwn2 lg2 jenot..hahaha miss her so much !

sembang2 gelak2 - mcm2 topik kuar - seronok gler
tcher mazni yg amek result kat PPD tym tu blom blk ag - still lepak ag

dlm kol 12 - if i am not mistaken
result dah ad kat dewan seminar - sume guru kelas dah ada pegang sume result
tym tu bole ak main2 ag ngn jenot...hahaha - xcuak !

tetibe amer bgtw dye dpt 8 shak dpt 10 - ak lepak ag~
ak tgk dewan seminar - kosong , xramai org sume mseh kat luar - ak phm...takut!!
ak msuk - tggu fik abes - lps fik abes ckgu othman suro ak duduk

tym tu - perghhh ak mmg CUAK gler - jantung ak berdebar2 laju
slip tu ad 2bhgian - 1 kat ckgu othman , xde sampul surat - 1 lg kat tcher mazni , ad smpul surat

kat ckgu othman xde - kat tcher mazni ! " TAHNIAH SITI HAJAR " - tcher mazni

hahhaahah - speechless - ak tgk slip - 10A 1C - ak tgk ad stu je huruf yg bukan A
arghhhh!!! seronok !!! " TERIMA KASIH CIKGU "

inilah yg ak tgk kat slip tu dulu - gred

lps tu tros ak meloncat seronok even ak x perhati sgt pon ak pnye slip tu - peluk jenot !
alhamdulillah - ak bersyukur padamu YA ALLAH diatas kejayaan ini


inilah slip keputusan SPM aku....
keputusan aku xlah sehebat org lain tapi aku sgt bangga dgn diri aku
kerana ape??? aku telah mencapai sesuatu yg sgt hebat bg aku ~
berbaloi dgn usaha aku...usaha aku = keputusan aku ; ak redha~

my parents proud of me !

after that , jumpe ustz KZ n i got this

bracelet from mecca

sembang2 ngn ustaz - seronok dah lme xjumpe ustz - ustaz KRS

jumpe ngn cikgu2 lain gak - most of them, tgur parut aku...hehehe
mcm2 nasihat ak dpt - pki minyak vit E - pki aloe vera - letak kulit pisang
that's why i love all my teachers ~

mkn tghri kat pantai BM ngn fath n ayerk n hawa
dah abes mkn bru bdk2 laki dtg - yanie ngn ema ngn tuba pon sme

have fun today !

also , my mama bg adiah first utk kejayaan ak
adiah ni amat bermakna bg aku - pesanan mak tkkn ku lupa !


"bibir merayu hati bernafsu" - tntg cinta dan bahana'y

team al-hadi19th yang HEBAT !!!

~ kiwie apple banana lemon orange ~

by the way aku sangat berterima kpd ;
- all the teachers yg byk mengajar
- biela yg byk mmbntu dlm memahami bio
- fath ngn syamin yg b'sme berjuang utk chemist !
- amna yg sentiasa b'sme tym spm utk study n discussion
- shak yg byk bg smgt ~
- all my fren who always with me ~

LOVE U ALL ~ GUMAWO ~ THANKS

oke..fullstop here..daaa(",)

March 19, 2011

jalan2 tepi pantai~


da lme sgt rse'y ak x g jln2 ngn family...
taun lps ak bz nak spm...diorg da g jln2 dlu dah..kuajja an
drpd awal taun ak dah ajak mak ngn ayah g jln2 tp mereka sangat dan sangat busy!

sbnr'y ak mmg teringin sgt g mndi air terjun sejak mndi kat sg.congkak ngn fath aritu...
ak pon ajak mak g lata kinjang...mmg gler best la tmpt tu!!

tp,,apakan daya~

kami pergi teluk batik sbb nak mandi pantai....
sume ni sbb my brother....dye sakit n doc nsihat mndi air laut...

ak follow je laa..tp best jugak tw!

ktorg g pg2 dlm kol 9 laa~

sampai2 mkn dulu pastu mndi...lme gak r mndi

adik ak....nak buat tasik air masin~


parents ak self-cam...garang x??

sempat laa ak tgglkn nme blod ni atas pasir~

ptg tu , ak ngn adik ak g jln2 pusing satu pantai teluk batik tu
boring..mak ngn ayah ak tdo - kepenatan!

da penat jln g mndi pantai ag..hahhaa

mlm tu ktorg buat unggun api..cehh poyo sgguh tp best gak tw

buat unggun api pastu pusing2 main unggah2 (red imdian pnye pemujaan tuh)
pastu dah- abes~
goreng kentang je pon...hehe

da penat main bru la msk nak mkn....msk sndiri - best!!

ak siap main panjat pokok ag..hehee

bergaya x ak pose atas pokok nih????


esok pg mandi ag..konon2'y ak mls nak mndi
tp xtahan laa...air laut memanggil2 nme ak..hahhaa!!

cehh..kaki je sentuh air


pose terbaek dr adik ak..haha


self-cam ngn my umma~


pnt mndi - kami pon balik~

oke..fullstop here..daa(",)

p/s ; nmpk x parut accident kat mke ak???hopefully xnmpk laa